img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2019 16:30

Lezing UNPROFOR in voormalig Joegoslavië - Kolonel Gerard van Kuijck

Roermond - Stichting Nationaal Indië-monument 1945–1962 staat niet alleen stil bij de omgekomen militairen in voormalig Nederlands-Indië zoals dit zaterdag 7 september 2019 voor de 32ste keer gebeurde bij het Nationaal Indië Monument. Ook wordt er gedacht aan alle andere Nederlandse missie’s na de Tweede Wereldoorlog, zoals de UNPROFOR missie in voormalig Joegoslavië. In deze aflevering deelt Kolonel Gerard van Kuijck zijn ervaringen. 

De UNPROFOR oftewel de United Nations Protection Force, was een VN Vredesmacht actief tijdens de Bosnische oorlog in voormalig Joegoslavië. 

Generaal Majoor Henk Morsink, Kolonel Gerard van Kuijck, Majoor Ron Deelen en de heer Barry Hofstede vertelden in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond, voorafgaand aan de kransleggingen bij het Nationaal Indië Monument,  hun belevenissen en wat dit met hun heeft gedaan.

In deze aflevering vertelt Kolonel Gerard van Kuijck over de taken van UNPROFOR en hoe goederen werden vervoerd in een door oorlog geteisterd gebied.

De volgende twee afleveringen komen de komende dagen online bij DeltaLimburg.nl. Het verhaal van Generaal Majoor Henk Morsink ziet u hier.

Foto en video: DeltaLimburg.nl
 

 

Wellicht interessant