img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-9-2019 12:00

'75 jaar bevrijding Maasgouw' met Jan van der Leeuw - preview

Maasgouw - In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw wordt 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid gevierd. Elke dorpskern geeft hieraan de komende maanden op eigen wijze invulling. De gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl maken de komende maanden samen een serie portretten uit elke dorpskern. Het eerste portret is van Jan van der Leeuw (100) uit Thorn.

Het hele interview komt woensdagmiddag 11 september 2019 online.

Door verenigingen, organisaties en andere initiatiefnemers uit de dorpskernen worden de komende maanden unieke, uiteenlopende, activiteiten georganiseerd om stil te staan bij 75 jaar leven in vrijheid. Want leven in vrijheid is geen vanzelfsprekendheid. 

Op woensdag 11 september 2019 om 12 uur lanceert de gemeente Maasgouw de website www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding. Op deze website kunt u vanaf woensdagmiddag alle informatie terugvinden over hetgeen wat waar en wanneer wordt georganiseerd. Ook is hier al het beeldmateriaal terug te vinden. Deze website wordt steeds bijgewerkt.  

De activiteiten in de dorpskernen worden mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maasgouw en door de Provincie Limburg.

DeltaLimburg.nl volgt de komende maanden de activiteiten in de diverse kernen en deze reportages kunt u net als de serie portretten terugzien bij zowel DeltaLimburg.nl als op de speciale website van de gemeente Maasgouw.

 

Foto en video: gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl (Pieter Cornelissen)

 

 

Wellicht interessant