img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2019 12:35

Word vrijwilliger bij de Munsterkerk en Het Grootste Museum van Nederland

Roermond - De Munsterkerk in Roermond maakt deel uit van Het Grootste Museum van Nederland, dat in 2017 werd opgezet door Museum Catharijneconvent. Een belangrijke én succesvolle stap in het ontsluiten en toegankelijk houden van het unieke religieuze Nederlandse erfgoed. Vanwege dit succes is men op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de Munsterkerk. Een unieke werkplek in een unieke sfeer.

De afgelopen twee jaar hebben reeds honderdduizenden mensen kennisgemaakt met de bijzondere geschiedenis, magistrale architectuur en kunstwerken van de zestien bij Het Grootste Museum van Nederland aangesloten kerken en synagogen.

De vrijwilligers zijn een belangrijke factor in het succesvol ontsluiten en toegankelijk houden van het religieuze erfgoed in de Munsterkerk. Zij zorgen voor een hartelijke ontvangst, de uitgifte van audiotours, de verkoop van devotionalia en boeken en nog veel meer. Zonder vrijwilligers blijven deuren gesloten en dreigen kunstwerken, verhalen en geschiedenis in de vergetelheid te raken. 

Veertien kerken en twee synagogen vormen samen Het Grootste Museum van Nederland, een initiatief van Museum Catharijneconvent en mede mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaanfonds.

Wilt u zelf ervaren hoe het is om te werken als vrijwilliger bij de Munsterkerk in Roermond? Stuur dan een e-mail naar r.vankessel@home.nl, loop eens binnen bij de Munsterkerk of kijk op www.grootstemuseum.nl.

Foto: Arjan Bronkhorst (Munsterkerk), Video: Museum Catharijneconvent

Wellicht interessant