img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-9-2019 02:06

Limburgse TaalHeldenprijs 2019 voor medewerker Westrom

Roermond - Jeroen Rosbender heeft op 9 september 2019 in Kerkrade de Limburgse TaalHeldenprijs 2019 in de categorie taalcursist ontvangen. Hij krijgt de prijs vanwege zijn bijzondere inzet voor een geletterd Nederland. Jeroen, medewerker van Westrom, dingt nu automatisch mee naar de landelijke TaalHeldenprijzen, die in januari 2020 worden uitgereikt aan mensen die zich op een unieke manier inzetten voor een geletterd Nederland. 

TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder inzetten om mensen in Nederland geletterd te maken. Om hen te bedanken, heeft Stichting Lezen & Schrijven de TaalHeldenprijs in het leven geroepen. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt tijdens de Week van de Alfabetisering. Met de regionale verkiezingen vraagt Stichting Lezen & Schrijven aandacht voor de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen.

In totaal waren elf Limburgers genomineerd, verdeeld over drie categorieën: Taalcursisten, Bruggenbouwers en Taalbegeleiders.

"Als iemand zich inzet voor de aanpak van laaggeletterdheid, dan is dat wel Jeroen. Hij wil echt iets doen voor anderen. Daarom is hij taalambassadeur geworden; om anderen te inspireren. Jeroen werd door Westrom én door de bibliotheek Bibliorura genomineerd. Via de bibliotheek gaat hij naar informatieavonden in dorpshuizen en spreekt hij op diverse netwerkbijeenkomsten. Hij vertelt zijn eigen ervaringen vol trots en gepassioneerd aan groepen ondernemers. Ook voor zijn collega’s staat hij altijd klaar om te vertellen wat de taallessen hem hebben opgeleverd. Want Jeroen wil heel graag helpen om laaggeletterdheid aan te pakken. Met deze prijs wordt zijn harde werk erkend", aldus zijn werkgever Westrom.

Jeroen: “Ik sta helemaal perplex, ik ging ervan uit dat iedereen had gewonnen, maar ik mag me nu in de categorie taalcursist dé Limburgse TaalHeld van 2019 noemen.”

Westrom: "We zijn ontzettend trots op deze kanjer en feliciteren hem van harte met deze mooie titel. Uiteraard wensen we hem heel veel succes bij de landelijke verkiezing in januari 2020. Graag sluiten we af met de boodschap van Jeroen: “Je bent nooit te oud om te leren!”

Foto: Westrom

Tags
Wellicht interessant