img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-9-2019 12:05

Maasgouw viert 75 jaar bevrijding met Jan van der Leeuw uit Thorn

Thorn - De komende maanden viert de gemeente Maasgouw '75 jaar bevrijding'. De nu 100-jarige Jan van der Leeuw uit Thorn heeft nog levendige herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Jan was 25 jaar oud en woonde in Thorn toen het witte stadje werd bevrijd. Hij heeft de oorlog én de bevrijding heel bewust meegemaakt. Kijkt u en luistert u naar zijn persoonlijk verhaal. 

In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw wordt 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid gevierd. Elke dorpskern geeft hieraan de komende maanden op eigen wijze invulling. De gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl maken de komende maanden samen een serie portretten uit elke dorpskern.

Thorn werd op 25 september 1944 bevrijd en dat wordt van 19 tot en met 22 september 2019 uitgebreid gevierd.   

Op woensdag 11 september 2019 om 12 uur is bij de gemeente Maasgouw de website www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding online gegaan. Op deze website kunt u vanaf nu alle informatie terugvinden over hetgeen wat waar en wanneer wordt georganiseerd. Ook is hier al het beeldmateriaal terug te vinden, inclusief alle reportages van DeltaLimburg.nl. Deze website wordt steeds bijgewerkt.  

DeltaLimburg.nl volgt de komende maanden de activiteiten in de diverse kernen en deze reportages kunt u net als de serie portretten terugzien bij zowel DeltaLimburg.nl als op de speciale website van de gemeente Maasgouw.

Foto en video: Gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl (Pieter Cornelissen)

Wellicht interessant