img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

16-9-2019 06:09

Lezing - SRAL over de kleuren van Cuypers

Roermond - Op donderdag 26 september 2019 zal René Hoppenbrouwers in het Cuypershuis in Roermond een lezing geven over de werkzaamheden van Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL), een beeldbepalend instituut dat is gespecialiseerd in conservering en restauratie van schilderijen, beelden, historische interieurs en moderne kunst. 

René Hoppenbrouwers zal ingaan op SRAL en hoe deze Limburgse stichting in 32 jaar is uitgegroeid tot internationale speler binnen het mondiale restauratieveld. Aan de hand van diverse case-studies wordt ingegaan op onderzoek, ethiek en restauratiedilemma’s.

SRAL is in het verleden betrokken geweest bij vele restauraties die de erfenis van Pierre Cuypers betreffen. Zo heeft SRAL de ‘kleuren van Cuypers’ gereconstrueerd en gerestaureerd in het Rijksmuseum en Centraal Station in Amsterdam. In Limburg zijn vele kerkensembles en muurschilderingen van Cuypers behandeld. Recentelijk heeft SRAL de restauratie van de muurschilderingen in Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg ter hand genomen, eveneens een uniek project van Cuypers.

Locatie: Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, Roermond

Datum en tijd: donderdag 26 september 2019, van 19.30 tot ca. 20.30 uur

Entree: € 5 per persoon, als bijdrage aan de crowdfunding ‘Geef het Cuypersplafond weer kleur’.
 
Foto: Cuypershuis (werkzaamheden SRAL in Rijksmuseum Amsterdam)

Tags
Wellicht interessant