img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-9-2019 04:01

Door Limburg - Binnenkijken bij Recreatiepark de Leistert

Roggel - Op zaterdag 28 september 2019 vindt de eerste editie van Door Limburg plaats, een nieuw maatschappelijk initiatief waarbij bedrijven en verenigingen uit de hele provincie het Limburgse publiek laten zien wat ze in huis hebben. Het doel is om werkgevers en werkzoekenden op een informele wijze met elkaar in contact te brengen. Deze keer opent Recreatiepark de Leistert in Roggel haar deuren.  

De bezoekers kunnen hier een kijkje achter de schermen nemen. Samen met handbalvereniging Bevo, schoonmaakpartner CSU en volleybalvereniging Accretos biedt De Leistert die dag een divers programma met vele activiteiten: rondleiding, stormbaanwedstrijd, creatieve workshop voor kinderen, handbalexperience en een fotoshoot met de raceauto van Tom Coronel. Bezoekers van de Leistert hebben bovendien gratis toegang tot het subtropisch zwembad en de speeltuin van het park.

Het tweede bedrijf dat deze dag haar deuren opent voor het publiek is logistiek dienstverlener DHL in Beringe.  

Het uiteindelijke doel van dit nieuwe initiatief is om Limburgers aan het werk te helpen en het werk aan Limburgers helpen.

Stichting Door Limburg is de verbindende schakel bij het organiseren van de evenementen. Twee keer per jaar zorgt ze ervoor dat er op meerdere plekken in Limburg een leuke dag te beleven is, helemaal gratis. Georganiseerd door Limburgse bedrijven en verenigingen. Zij laten de bezoekers dingen zien, beleven en proberen. Met als doel om mensen uit de omgeving samen en via elkaar te verleiden bij hen te komen werken, sporten of op een andere manier mee te doen.

Ellen Janssen, voorzitter Door Limburg: “Geen traditionele banenmarkt dus. Maar een leuke, gezellige familiedag waarbij niks hoeft en alles mag. Bedrijven zien gelukkig ook steeds vaker dat je anders naar medewerkers moet zoeken. Kijk veel meer naar wat iemand wél kan, dan naar wat ie niet in zich heeft. En pas daar de functie op aan. Of pas de werktijden aan, zodat ook ouders met schoolgaande kinderen een paar uur per dag buitenshuis kunnen werken. Dat kost bedrijven in de opstartfase wellicht iets meer moeite, maar de toegevoegde waarde betaalt zich terug in betrokken medewerkers en een positieve en duurzame bedrijfscultuur.” 

Foto: DeltaLimburg.nl
 

Tags
Wellicht interessant