img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-9-2019 12:42

Lezing: Noord-Korea, meer dan verbeelde werkelijkheid

Weert - Op dinsdag 24 september 2019 geeft reisleider Marc Roth bij het Bibliocenter in Weert een lezing over Noord-Korea, het meest gesloten land ter wereld. Hij geeft een inkijkje in deze gesloten samenleving en laat zijn publiek ontdekken dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. 

img

Toeristen worden er altijd begeleid door twee gidsen en krijgen praktisch alleen te zien waar het land trots op is. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt zich steeds de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? Is de werkelijkheid die we in Noord-Korea te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.  

Roth kwam voor het eerst in Noord-Korea voor een kunstproject en raakte gefascineerd door het bijna onwerkelijke decor waarin hij terecht kwam. De hoofdstad Pyongyang transformeert zich de laatste jaren tot een socialistische sprookjesstad. De stad laat het decor zien van een verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. “In Noord-Korea weet je nooit zeker of het getoonde 'waar' is. Zekerheden zijn lang niet altijd zo zeker hier”, stelt Roth.

Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert

Datum en tijd: dinsdag 24 september 2019, van 20 tot 22 uur

Kosten: Leden € 5,- / Niet-leden € 7,50

Kaarten bestellen kan hier.

Foto: Reijo Telaranta (Pyongyang, Noord-Korea)

Wellicht interessant