img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-9-2019 11:12

Eerste steenuilennestkast uitgereikt in Maasgouw

Beegden - Op woensdag 25 september 2019 heeft stichting IKL de eerste nestkast voor steenuilen uitgereikt aan de bewoners van Huis ter Beegden. Sinds begin 2019 werkt IKL samen met de gemeente Maasgouw aan het project Steenuil. De komende weken zullen er op diverse plekken in Maasgouw nog twintig nestkasten worden geplaatst. 

img

(Particuliere) grondeigenaren in de gemeente Maasgouw kunnen gratis advies krijgen over hoe het leefgebied te versterken. Tevens is, op locaties waar nog geen nestlocatie voorhanden is, er de mogelijkheid om een steenuilennestkast op te hangen.

Johan Lalieu, wethouder Maasgouw: “Naast een verbetering van het landschap, draagt dit project tevens bij aan de beleefbaarheid van de directe omgeving voor bewoners van Maasgouw.” 

Mark Luijten van Stichting IKL: " De boomgaard aan de voorzijde van Huis ter Beegden is een zeer goede locatie om een steenuilennestkast op te hangen. Naast een broedplek voor de steenuil wordt deze boomgaard onderhouden door lokale vrijwilligers en het fruit geraapt; tevens gebruikt de kok van het verzorgingstehuis een gedeelte van het fruit. Een grotere participatie kun je je niet wensen.” 

Alle nestkasten worden geplaatst in samenspraak met de Steenuilenwerkgroep Limburg. Op deze manier wordt in de toekomst regelmatig controle uitgevoerd op deze nestkasten. Daarnaast wordt de omgeving rond enkele nestlocaties landschappelijk versterkt door middel van de aanplant van heggen, fruitbomen en bloemenranden.

Wilt u ook iets doen voor de steenuil? Neem dan contact op met  Mark Luijten van stichting IKL via 046-3030530 of stuur een e-mail naar m.luijten@ikl-limburg.nl.

Foto: Stichting IKL

Wellicht interessant