img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

2-10-2019 11:42

Coming Out Dag Roermond 2019

Roermond - Vrijdag 11 oktober 2019 is Internationale Coming Out Dag, een dag om extra aandacht te vragen voor de sociale veiligheid en acceptatie van lhbti’s. Dat gebeurt ook in Roermond met het gezamenlijk hijsen van de regenboogvlag door de gemeente Roermond en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en een feestelijke bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom.

img

Het is nog steeds lastig voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen om uit de kast te komen. 

De regenboogvlag wordt gehesen bij het gebouw van de RVO. Door het samen hijsen van de regenboogvlag willen de Gemeente Roermond en de Rijksdienst het belang van de Coming Out Dag en inclusiviteit tonen. 
 
Organisaties COC Limburg, Fam Netwerk, Anti Discriminatie Voorziening Limburg en de Gay-Soos Roermond organiseren met de Gemeente Roermond een feestelijke middag bij Niekée in Roermond. Deze middag bestaat onder andere stand up comedy, zang, virtual reality beleving en een paneldiscussie met onder andere wethouder Ferdinand Pleyte, Roze in Blauw en meer.  

Hijsen regenboogvlag:
9 uur: voor het gebouw van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Slachthuisstraat 71, Roermond. 

Feestelijke bijeenkomst bij Niekée Roermond, Oranjelaan 300, Roermond
 
15.30 uur inloop met virtual reality beleving 
16.00 uur start, quiz, zang, panel discussie
17.15 uur terugkoppeling VR, stand-up comedy, gesprek met directeur Niekée
18.00 uur borrel

Toegang is gratis.

Foto: Leon van Lier
 

Wellicht interessant