img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-6-2021 01:00

Controle hondenbelasting in gemeenten Leudal en Roermond

Roermond - 3 juni 2021 - Vanaf 7 juni gaan controleurs in de gemeenten Roermond en Leudal weer huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Ieder die één of meer honden houdt is automatisch belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico op een bestuurlijke boete.  

img

De controles worden uitgevoerd door BsGW. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau LEGITIEM BV in de arm genomen. De controleurs bellen bij inwoners van Roermond en Leudal aan om het hondenbezit te inventariseren en kunnen zich legitimeren, het advies is om daar ook naar te vragen. Uiteraard zullen bij de controles de voorgeschreven maatregelen als gevolg van het coronavirus (1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen enz.) in acht worden genomen. 

Is uw hond aangemeld?

Iedereen die één of meer honden houdt is automatisch belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervan aangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op de website www.bsgw.nl.  Als een hond wordt aangetroffen waarvoor geen belasting wordt betaald, zal de controleur deze hond(en) aanmelden. Er kan dan ambtshalve een aanslag hondenbelasting worden opgelegd. 

Boete

BsGW adviseert hondeneigenaren die één of meer hond(en) niet hebben aangegeven, dit zo spoedig mogelijk te doen. Daarmee kunnen onnodige boetes worden voorkomen. Als tijdens de controle blijkt dat de houder van één of meer honden geen aangifte heeft gedaan, dan loopt deze het risico dat een bestuurlijke boete wordt opgelegd.

Aangifte via internet

Het aanmelden of afmelden van een hond, kan het snelste via Mijn BsGW, de persoonlijke pagina op de website www.bsgw.nl. Log in met uw DigiD. Ook wijzigingen in het aantal honden kunt u doorgeven via deze persoonlijke pagina. De melding is dan direct geregeld.

Geen internet? 

Burgers die geen internet hebben, kunnen een hond ook telefonisch aanmelden via de BsGW-telefoon: (088) – 8420 420. Medewerkers van de BsGW-telefoon zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. 

030621/HvL

Tags
Wellicht interessant