img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-10-2019 04:50

Nieuwe uitstraling voor jongerencentrum Gotcha Roermond

Roermond/Donderberg - Op initiatief van Fiel Schelfhout, met (financiële) bijdrages van organisaties, bedrijven en politieke partijen én dankzij een speciale techniek van Euramax krijgt de buitenkant van Jongerencentrum Gotcha binnenkort fraaie, bedrukte aluminium gevelplaten. "Een project dat bijna vier jaar heeft geduurd, maar met een prachtig eindresultaat", aldus de trotse initiatiefnemer.

Fiel Schelfhout begon zo’n vier jaar geleden aan het project om het knalrode gebouw van Gotcha een andere uitstraling te geven. “Het idee daarbij was om jongeren de platen te laten kleuren, zodat er een kleurenpalet op het gebouw te zien zou zijn. Dit bleek niet haalbaar”, blikt Fiel terug. 
 
Toen kwam Euramax het project omarmen. Het Roermondse bedrijf heeft een techniek ontwikkeld om op aluminium te printen en zo complete gevels te kunnen bedrukken.

“We zijn met de jongeren aan de slag gegaan om een ontwerp te maken geïnspireerd op de kleuren van de bomen in alle seizoenen. Ook wilden we de activiteiten die binnen gebeuren buiten zichtbaar maken. En bij dat alles moest er uiteraard ook een eerbetoon aan Johan Cruijff zijn”, vertelt Fiel enthousiast. 

Op woensdag 2 oktober 2019 werden de platen bij Euramax bedrukt en samen met initiatiefnemer Fiel Schelfhout gingen we een kijkje nemen.
 
De komende tijd zullen de ontwikkelingen te volgen zijn op de FB-pagina van de Donderberg en natuurlijk gaat DeltaLimburg.nl strakje een kijkje nemen bij het eindresultaat. 

Foto en video: DeltaLimburg.nl

Tags
Wellicht interessant