img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-10-2019 05:05

Duurzame doorbraak in Swalmen

Swalmen - Een primeur in Swalmen: de Boutestraat in het dorp heeft op vrijdag 4 oktober 2019 als eerste straat in de gemeente Roermond een toplaag asfalt gekregen dat voor 30% uit oud asfalt bestaat. Dit is de asfaltlaag waar auto’s en fietsers overheen rijden. 

Verpulverd oud asfalt wordt al langer gebruikt voor nieuwe wegen, maar voor de toplaag van het meest comfortabele asfalt worden altijd nieuwe grondstoffen gebruikt.

In Roermond is 70% van de wegen hiervan gemaakt omdat het glad is en weinig geluid maakt als je eroverheen rijdt. Het Roermondse bedrijf Strabag vond een manier om dit zogenaamde ‘steenmastiek asfalt’ te verduurzamen en de gemeente Roermond laat de toplaag van de Boutestraat nu met dit duurzame asfalt reconstrueren. 

Wethouder Rens Evers: “Het zou het mooist zijn als we uiteindelijk volledig van oude asfalt nieuwe wegen kunnen maken. Overigens is de uitvinding niet alleen duurzaam, het is in de toekomst natuurlijk ook goedkoper om materiaal gewoon opnieuw te gebruiken. Ik ben er blij mee dat deze innovatie nu wordt toegepast in Swalmen.”

 

 
 Tags
Wellicht interessant