img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

9-10-2019 10:10

Regionale samenwerkingspartners op bezoek bij Zevenellen

Haelen - Duurzaam Multifunctioneel Bedrijvenpark Zevenellen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van de regio. Daarom bezochten ambtenaren van de gemeente Weert, Nederweert en Leudal onlangs het bedrijvenpark in Haelen, waar zij na een toelichting van John Giesen, gebiedsontwikkelaar bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML), een rondleiding kregen.

img

Hans Corsten, organisator van deze excursie vanuit Gebiedsbureau Weert–Nederweert–Leudal: “Vanuit deze (hernieuwde) kennismaking, zowel met OML, het bedrijvenpark Zevenellen als met elkaar, is het nog makkelijker onderling kennis uit te wisselen. Zo spraken we tijdens de excursie ook over het begrip ‘biobased’, wat één van de uitgangspunten is voor Zevenellen. Bij ‘biobased’ wordt vaak aan de agro-sector gedacht, maar er zijn veel meer sectoren bij betrokken."

"Mooi om te zien hoe de nadere kennismaking ook de verdere samenwerking verstevigt. De aanwezige ambtenaren spreken regelmatig ondernemers, die op zoek zijn naar een vestigingsplek. Mooi als we die binnen de regio kunnen doorverwijzen. Daarmee werken we ook samen aan de regionale werkgelegenheid. Het begint allemaal met verbinden, partijen samen brengen", aldus Hans Corsten. 

In 2020 zal OML samen met onder andere de gemeente Leudal en Strukton Civiel Zuid een Open Dag organiseren voor omwonenden en overige geïnteresseerden. Nadere informatie hierover volgt te zijner tijd.

Foto: OML (Regionale samenwerkingspartners op bezoek bij Zevenellen)

Tags
Wellicht interessant