img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2019 04:19

Lezing - Dyslectisch en hoogbegaafd: leren door het leven

Weert - Jan Lemmens (55) is zowel hoogbegaafd als dyslectisch en op woensdag 23 oktober 2019 vertelt hij bij het Bibliocenter in Weert zijn bijzondere, persoonlijke verhaal en steekt hij mensen met dyslexie een hart onder de riem. Tegenwoordig is hij praktijkfilosoof en coach voor mensen die zowel dyslectisch als hoogbegaafd zijn. Vanuit het talentperspectief, niet als handicap. 

Je bent een kind. Wat doet het met je als je moeite hebt met lezen of met spelling? Wat gebeurt er met je als het maar niet wil lukken om dit ingewikkelde proces onder de knie te krijgen? Jan Lemmens heeft het zelf meegemaakt.

Na de basisschool kreeg hij het schooladvies LTS, het werd MAVO. Hij doorliep een lang traject van elektrotechniek naar een studie onderwijskunde, van bedrijfsopleider bij de spoorwegen naar een deeltijdopleiding filosofie. Hij was opleidingsmanager railtechniek bij de TU Delft en docent ethiek, opleidings-en organisatiekunde bij Hogeschool Zuyd, raadgever bij een Japans, Duits leasebedrijf van treinen.

In 2009 kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Toen was Jan 45 jaar. En dat hij dit altijd zeer goed kon compenseren vanwege zijn hoogbegaafdheid. Toen viel alles op zijn plaats. In die tijd studeerde hij filosofie. Zijn bachelorscriptie filosofie schreef hij over zijn dyslectisch zijn: “Het leven van een dyslecticus is tragisch: Nietzsche’s geboorte van de tragedie als leidraad.”

Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert

Datum en tijd: woensdag 23 oktober 2019, van 19.30 tot 21.30 uur 

Kaarten ad € 7,50 kunt u hier bestellen.

Tags
Wellicht interessant