img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-10-2019 13:10

Inloopbijeenkomst nieuwe stationsomgeving Roermond

Roermond - Op woensdag 23 oktober 2019 organiseert de gemeente Roermond een inloopbijeenkomst in Hotel Roermond aan het Stationsplein. Medewerkers van de gemeente verschaffen informatie en beantwoorden vragen over het nieuwe busstation, de bewaakte fietsenstalling en de andere plannen in het stationsgebied. Iedereen is van harte welkom.

Nadat de stationstunnel in de Oranjelaan is opgeknapt en geopend in het voorjaar van 2019, worden in 2020 het busstation en de bewaakte fietsstalling vernieuwd en het stationsgebouw verbouwd.

Ook wil de gemeente de bestemming van het voormalige Belastingkantoor bepalen. Wordt die gesloopt of krijgt die een nieuwe bestemming? De gemeente is benieuwd naar uw ideeën over de invulling van dit gebouw aan de Godsweerdersingel 10.

Vanaf 2021 onderzoekt de gemeente Roermond de mogelijkheden voor een nieuwe voetgangersverbinding met de oostzijde van het station. Naar aanleiding van de reacties van inwoners en de raad op het voorlopig ontwerp en beeldkwaliteitsplan wordt het definitief ontwerp opgesteld. Volgens planning is het definitief ontwerp begin 2020 gereed.  

In april 2019 werd al een inloopbijeenkomst georganiseerd. Toen werden de eerste plannen bekendgemaakt. 

De komende jaren gaat Roermond aan de slag met de stationsomgeving. Samen met de provincie Limburg, NS, ProRail en andere betrokkenen wordt de stationsomgeving ontwikkeld tot een regionaal mobiliteitsknooppunt. Het station moet een goed overstappunt worden waar de verschillende vervoersvormen naadloos op elkaar aansluiten. Het station moet een prettige omgeving zijn, waar bezoekers, reizigers en inwoners graag komen. Tot slot moet de stationsomgeving goed bereikbaar zijn voor alle inwoners en bezoekers van Roermond door een goede verbinding met zowel de oost- en westzijde van de stad. Kortom, het station moet een visitekaartje worden voor de stad en de regio. Het werk aan de stationsomgeving is een onderdeel van Vitale Stad Roermond

Locatie: Hotel Roermond, Stationsplein, Roermond

Datum en tijden: woensdag 23 oktober 2019, van 12 tot 14 uur en van 16 tot 20 uur.

Vanaf 23 oktober tot 6 november 20198 kunt u hierop ook digitaal reageren via deze link. Hier is ook meer achtergrondinformatie over de stationsplannen te vinden.
 

Foto's: Leon van Lier

 

 

Wellicht interessant