img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-10-2019 10:33

Kapelaan Ralf Schreiber uit Maasgouw wordt pastoor in Noord-Limburg

Maasgouw - Op zondag 20 oktober 2019 is bekendgemaakt dat kapelaan Ralf Schreiber van de parochies Maasbracht, Brachterbeek, Linne, Stevensweert en Ohé en Laak, de nieuwe nieuwe pastoor wordt van de Noord-Limburgse Maasdorpen Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Grubbenvorst, Lottum, Meerlo, Swolgen en Tienray. 

img

Bisschop Harrie Smeets van Roermond heeft  hem gevraagd om deze nieuwe taak op zich te nemen. Hij wordt pastoor van de parochiefederatie 'Maasdorpen' die bestaat uit de parochies H. Nicolaas in Broekhuizen, H. Naam van Jezus in Broekhuizenvorst, O.-L.-V. Tenhemelopneming in Grubbenvorst, H. Getrudis in Lottum, H. Johannes de Doper in Meerlo, H. Lambertus in Swolgen en O.-L.-V. Troosteres der Bedrukten in Tienray. Alle parochies liggen in het dekenaat Horst.

Ralf Schreiber komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij werd geboren in 1965 in Monheim. Hij volgde de priesteropleiding aan Grootseminarie Rolduc in Kerkrade en werd in 2013 in Roermond tot priester gewijd.

Sindsdien was hij kapelaan van de parochies Maasbracht, Brachterbeek, Linne, Stevensweert en Ohé en Laak in de gemeente Maasgouw. 

Foto: Bisdom Roermond

Wellicht interessant