img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-10-2019 10:00

'75 jaar bevrijding Maasgouw' met Truus Scheeren-Bidlot uit Wessem

Wessem - De gemeente Maasgouw viert 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid. Elke dorpskern geeft op een eigen manier invulling aan deze viering. Wessem werd op 19 november 1944 bevrijd van de Duitsers. De toen 17-jarige Truus Scheeren–Bidlot weet nog als de dag van gisteren hoe het is om niet vrij te kunnen leven. Ze maakte de oorlog mee vanuit een centrale plek in het dorp: haar geboortehuis café De Hook in Wessem.

In Nederland en dus ook in de gemeente Maasgouw wordt 75 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog onze vrijheid gevierd. Elke dorpskern geeft hieraan de komende maanden op eigen wijze invulling. De gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl maken de komende maanden samen een serie portretten uit elke dorpskern.

Wessem werd op 19 november 1944 bevrijd en dat wordt op 16 november 2019 uitgebreid gevierd.   

Op de website www.gemeentemaasgouw.nl/75jaarbevrijding kunt u alle informatie terugvinden over hetgeen wat waar en wanneer wordt georganiseerd. Ook is hier al het beeldmateriaal terug te vinden, inclusief alle reportages van DeltaLimburg.nl. Deze website wordt steeds bijgewerkt.  

DeltaLimburg.nl volgt de komende maanden de activiteiten in de diverse kernen en deze reportages kunt u net als de serie portretten terugzien bij zowel DeltaLimburg.nl als op de speciale website van de gemeente Maasgouw.

Foto en video: Gemeente Maasgouw en DeltaLimburg.nl (Pieter Cornelissen)

Wellicht interessant