img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-10-2019 11:23

Overdracht sportparken Roerdalen naar voetbalclubs afgerond

Roerdalen - De Roerdalense voetbalclubs hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan hun toekomst. PSV’35 en VV Vlodrop zijn gefuseerd en heten nu OranjeBlauw’15. FC Roerdalen is ontstaan uit een fusie van VV Vesta en RKVV Sint Odiliënberg. Met SNA Montfort en SVH’39 uit Herkenbosch zijn er nu vier clubs over. Deze clubs hebben elk het beheer van een sportveld van de gemeente overgenomen. 

In 2015 besloot de gemeenteraad van de gemeente Roerdalen onder andere om het aantal sportparken terug te brengen van zes naar drie. Dat was nodig om de kosten voor beheer en onderhoud te verlagen. Ook moesten de sportparken die overbleven toekomstbestendig zijn. Van de zes sportparken zijn er uiteindelijk vier overgebleven: in Herkenbosch, Montfort, Melick en Posterholt.     

De vier voetbalclubs die nu de sportvelden beheren, zijn klaar voor de toekomst. “Deze clubs hebben hun verantwoordelijkheid genomen,” aldus wethouder Jan den Teuling. “In het accommodatiebeleid hebben we aangegeven dat er drie sportparken moesten sluiten. De verenigingen hebben vervolgens onderzocht of en hoe ze konden blijven bestaan. Ze hebben daarin ook elkaar gevonden. Vanuit die verbondenheid ontstonden uiteindelijk fusies. Een prachtig voorbeeld van Samen Doen! We hebben samen wat hobbels genomen maar uiteindelijk is het gelukt. Ik ben trots op al die mensen die zich hier sterk voor hebben gemaakt.”

Wethouder Jan den Teuling vervolgt: “Dit moment is nog mooier dan het op het eerste gezicht lijkt. Met het overdragen van de sportvelden aan de voetbalclubs, is namelijk ook de uitvoering van het accommodatiebeleid bijna afgerond. We hebben dan de tennisclubs, het zwembad in Melick, de buitensportaccommodaties én de meeste binnensportaccommodaties overgedragen. Dat was de grootste klus. Al die accommodaties zijn nu ook écht van onze inwoners. In december staat Dorpshuis De Wieë op de agenda van de gemeenteraadsvergadering. Volgend jaar gaan we aan de slag met dorpshuizen in Herkenbosch en Vlodrop, de buitenbaden en de buurt- en jeugdhuizen.”

Inwoners worden door de gemeente Roerdalen uitgenodigd hun ideeën hierover te laten horen en mee te praten.

Wellicht interessant