img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-10-2019 02:15

'Lekker Leudal' met KERNgezond en Ria Joosten Catering

Leudal – Kinderen die gaan koken voor ouderen uit hun eigen dorp. Dat zal de uitkomst worden van ‘Lekker Leudal’. Een initiatief van KERNgezond en Ria Joosten Catering & Evenementen, dat geheel aansluit op het lopende traject KERNgezond Fris & Fruitig bij zes basisscholen in de gemeente Leudal. Op dinsdag 5 november 2019 bezoekt een foodtruck de basisscholen in Roggel, Neer, Haelen en Horn.

img

KERNgezond staat voor gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. Onder gezond gedrag verstaat men respect naar elkaar en andere doelgroepen en iets over hebben voor een ander!
 
In het perspectief van gezonde voeding en gezond gedrag kan men de nieuwste activiteit 'Lekker Leudal' plaatsen. Kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit Haelen, Neer, Roggel, Horn, Buggenum en Heibloem hadden de laatste weken de kans om hun eigen originele en gezonde gerecht in te sturen. Uit deze gerechten kiest de jury een favoriet gerecht per school.

Op 5 november 2019 gaat een foodtruck langs de basisscholen in Roggel, Neer, Haelen en Horn. De kinderen van de winnende gerechten mogen dan hun gerecht maken voor alle kinderen in hun leerjaar. Dat doen ze samen met een echte chef-kok. Een prominente jury beoordeelt de gerechten en kiest aan het einde van de dag een winnaar uit namens heel Leudal!
 
De kinderen die het winnende gerecht hebben gemaakt, mogen samen met al hun klasgenoten een diner verzorgen bij Ria Joosten Catering & Evenementen voor hun eigen opa’s en oma’s maar ook voor andere (eenzame) ouderen uit het dorp. Ze zullen de gasten ontvangen, de maaltijden bereiden en de gasten bedienen. Een mooie ontmoeting tussen jong en oud waarbij de ouderen eens lekker in de watten gelegd zullen worden.
 
Lekker Leudal is een mooie toevoeging op KERNgezond. De drie pijlers van KERNgezond komen hier allen in terug; gezond bewegen (activiteiten tijdens het bezoek van de foodtruck), gezonde voeding (nadenken over en bereiden van gezonde gerechten) en gezond gedrag (iets over hebben voor anderen).

Tags
Wellicht interessant