img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-10-2019 21:15

Koninklijke onderscheiding voor Tjeu Geelen uit Roggel

Roggel - Op zaterdagavond 26 oktober 2019 ontving Tjeu Geelen (69) uit Roggel een Koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde tijdens zijn jubileumconcert "Speel nog ens met mich" in Roggel waaraan ruim 80 muzikanten deelnamen. De versierselen werden hem opgespeld door burgemeester Désirée Schmalschläger van de gemeente Leudal. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Klik hier voor onze sfeerimpressie van het concert.
 

Tjeu Geelen staat in de gemeente Leudal en met name in de Roggelse gemeenschap bekend als een uitzonderlijk en veelzijdig muzikaal talent. Hij ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een muzikale duizendpoot die zijn talenten beschikbaar stelt aan de gemeenschap.

Zijn vakkundige technische ondersteuning, zijn bevlogen maatschappelijke betrokkenheid en zijn dienstbare houding ten opzichte van vragen vanuit de samenleving worden geroemd. Dankzij hem zijn velen dichter bij de muziek gekomen; hij heeft velen geholpen hun muzikale talenten verder te ontwikkelen en dat doet hij nog steeds. Voor vele zanggroepen is hij van onschatbare waarde, zeer betrokken, een verbinder.

Naast zijn muzikale verdiensten was/is de heer Geelen ook actief als ondersteuner voor zijn broer, chauffeur bij Stichting Dagopvang Jozefhuis en vrijwilliger bij het Malawi-onderwijsproject.

Zijn liefde voor muziek begon op 9-jarige leeftijd. Zo speelde hij als tienjarige al mee bij Harmonie Amicitia en speelde later in diverse bands
 
Tjeu stond aan de wieg van de Jeugdharmonie en was bestuurslid en vicevoorzitter. Ook schreef hij arrangementen voor een eerste Roggelse cd en maakte hij samen met andere Roggelnaren muziek voor o.a. de Zwart-Wit-show en Puik.
 
In 2010 studeerde hij bij Berkely College of Music Orkestratie voor Symfonisch orkest en Compositie voor Film en TV. 

Ter gelegenheid van zijn 60-jarige “carrière” in de muziek heeft Tjeu nu een feestelijk concert georganiseerd onder de titel: “Speel nog ’ns mèt mich…!” Hij componeerde filmmuziek die op door Harmonie Amicitia is uitgevoerd.

Foto's: Leon van Lier
 
 

Wellicht interessant