img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-10-2019 12:26

Workshop 'Schrijven' bij Toon Hermans Huis Roermond

Roermond - Op maandag 11 en 25 november 2019 wordt er bij het Toon Hermans Huis Roermond een workshop Schrijven gegeven. Voor veel kankerpatiënten, naasten, overlevers en nabestaanden is schrijven een waardevolle aanvulling op het verwerkingsproces. U bent van harte welkom om vrijblijvend eens te onderzoeken of dit ook voor u geldt. 

img

Het persoonlijke verhaal van een van deelnemers aan de schrijfworkshop:

"Eenmaal per 14 dagen ga ik op maandagmiddag schrijven in het Toon Hermans Huis in Roermond. Bijna 5 jaar geleden kreeg ik de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in de longen en botten. Op dat moment staat je wereld en dat van je gezin op je kop. Ruim 1 jaar geleden hoorde ik via een lotgenoot dat er in het Toon Hermans Huis een schrijfgroep  zou starten. Het Toon Hermanshuis, ik had er zeker van gehoord maar nooit de behoefte gevoeld om er naar toe te gaan. Ik kan alles zelf en naar het Toon Hermans Huis gaan betekende voor mij toen dat ik iets uit handen moest geven. Bij het Toon Hermans Huis werd je geholpen dacht ik en ik wil niet geholpen worden. Ik wil het zelf doen. Ik wil regie houden. Ik ben zoveel meer als patiënt. Dus ik ging met een ander lotgenoot voor het eerst naar het Toon Hermans huis. En daar bleek dat ik nogal wat vooroordelen had. Het schrijven was heerlijk. In het begin vond ik het lastig om te delen wat ik geschreven had. Dit bepaal je zelf, of je met anderen deelt wat je schrijft. We schrijven aan de hand van opdrachten. Het schrijven brengt me 2x per maand rust. Je ontdekt nieuwe dimensies door stil te staan bij vragen en wat deze voor jou betekenen. Ieder heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen humor, zijn eigen manier van kijken en ervaren. Samen delen we verhalen en inzichten. We vinden het leuk om nieuwe mensen te verwelkomen."

Locatie: Toon Hermans Huis Roermond, Willem II Singel 17, Roermond

Data en tijden: maandag 11 en 25 november 2019 van 14 tot 15.30 uur

Kosten: 1e les is gratis, elke volgende les € 2 per persoon.

Aanmelden of meer informatie? Stuur een e-mail naar info@toonhermanshuisroemond.nl of neem telefonisch contact op via 0475-856801.
 

Wellicht interessant