img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-11-2019 10:30

Workshop 'Mediawijsheid' met Marlies Slegers

Melick - Schrijfster Marlies Slegers geeft op woensdag 13 november 2019 een workshop Mediawijsheid geschikt voor kinderen van 10 t/m 12 jaar en hun ouders. Kinderen zijn heel actief op social media, maar er zitten natuurlijk ook risico's aan. Wat is veilig? Welke foto's kun je plaatsen? Wat is grooming? Hoe ga je om met cyberpesten? Op al dit soort vragen geeft Marlies antwoord.

Lekker de hele dag online, wat gamen, YouTube-filmpjes kijken, Snapchats versturen, op TikTok zitten en natuurlijk de stories op Instagram bekijken. Wat een gek idee dat je ouders dat nooit konden! Want jij kunt je niet meer voorstellen dat al die sociale media er niet meer zijn. Toch gaat het soms ook wel eens mis op sociale media. Is alles waar wat je ziet? Welke foto's deel je en welke liever niet? En wat is ‘grooming’ eigenlijk? Hoe ga je om met cyberpesten? En met ouders die niets begrijpen van hoe leuk het online is? 
 
Over al deze onderwerpen schreef Marlies Slegers boeken. Zo schreef ze onder andere de serie I Love Liv en de boeken Onder mijn Huid en #Sweetsixteen. En nu komt Marlies naar jou toe om over die boeken te vertellen in een speciale workshop over mediawijsheid. Je kunt haar al jouw vragen stellen over sociale media. Natuurlijk mag je ook een selfie met haar maken voor op je Insta of een handtekening vragen. En wil je je ouders meenemen? Die zijn ook van harte welkom!
 
Locatie: ‘t Aad Raodhoes in Melick, Dorpsstraat 43, Melick.

Datum en tijd: woensdag 13 november 2019, van 15 tot 16.30 uur

Kosten: € 2 (inclusief consumptie) per kind. Ouders gratis. 

Aanmelden: er is plek voor maximaal 25 kinderen, aanmelden kan per e-mail via marliesslegers.eventbrite.nl.

Wellicht interessant