img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

31-10-2019 04:45

Bomenkap fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden

Thorn-Wessem / Horn-Beegden - De gemeente Maasgouw gaat vanaf maandag 4 november 2019 langs langs de fietspaden Thorn-Wessem en Horn-Beegden ruim 150 bomen kappen vanwege de essentaksterfte. Dit is een schimmel die de bomen aantast. Ook hebben fietsers last van boomwortels die het asfalt omhoog duwen. In 2020 worden ca. 250 nieuwe bomen geplant.

De werkzaamheden worden vanaf week 45 uitgevoerd door het bedrijf BTL. Het verkeer heeft last van de kapwerkzaamheden. Na het kappen van de bomen, worden er door het bedrijf Asfaltbouw asfalteerwerkzaamheden uitgevoerd op de fietspaden. 

De bomen worden gekapt vanwege de essentaksterfte. Dit is een schimmel die de bomen aantast. Ook hebben fietsers die gebruik maken van het fietspad last van wortelopdruk. De wortels van de bomen zorgen er dan voor dat het asfalt van het fietspad omhoog gedrukt wordt. Dit zorgt ook voor scheuren in het asfalt.

Volgend jaar worden er langs de fietspaden ongeveer 250 nieuwe bomen gepland. Dit zullen verschillende bomen zijn om de biodiversiteit te vergroten.  

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de heer J. Erdmann. Dat kan telefonisch via 0475-852500 of per e-mail via j.erdmann@maasgouw.nl.
 

Tags
Wellicht interessant