img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-11-2019 10:30

Burgemeestersontbijt Roermond met leerlingen Herman Broerenschool

Roermond - Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen in Nederland, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats in Roermond. Burgemeester Rianne Donders heeft 25 leerlingen van de Herman Broerenschool uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt op woensdagochtend 6 november 2019.  

In het stadhuis schuiven de leerlingen met de burgemeester aan de ontbijttafel om samen te eten en kennis te maken met elkaar. Zo geven ze samen het goede voorbeeld van een gezonde start van de dag. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar: ‘Neem tijd voor je ontbijt!’. 

Het Burgemeestersontbijt is in meer dan 250 gemeenten onderdeel van de 17e editie van Het Nationaal Schoolontbijt. Het schenkt aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren ook met lesmateriaal alles over een gezonde start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd of niet gezond ontbijten. 

Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, bijvoorbeeld omdat er thuis veel problemen zijn. De stichting wil dat elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. De burgemeester zal aan het eind van de bijeenkomst symbolisch haar ontbijtje betalen met een donatie aan Het Vergeten Kind.

Foto: FB Nationaal Schoolontbijt


 
Tags
Wellicht interessant