img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

7-11-2019 15:30

Nieuwe locatie IKL en Plattelandscoöperatie officieel geopend

Venlo - Op woensdag 6 november 2019 vond de officiële opening plaats van de nieuwe locatie van stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen) en PC (Plattelandscoöperatie) in Villa Flora op Brightlands campus Greenport Venlo.

img

Voor de ongeveer 100 aanwezige genodigden was een minisymposium georganiseerd met als titel: De kracht van het landschap.

IKL en PC bemachtigden met box 175 de laatste vrije plek in Villa Flora; een transparant gebouw dat gonst van de bedrijvigheid op het gebied van gezondheid en gezonde voeding. Saskia Goetgeluk, CEO Brightlands Venlo ziet de nieuwe bewoners als waardevolle aanvulling voor de doelstellingen van de campus en is vereerd met het bijenhotel dat vanaf nu prijkt in de inspirerende tuin van Villa Flora. Samen met Herman Vrehen van IKL en Peter van de Pas van de Plattelandscoöperatie stond ze garant voor het officiële gedeelte van de opening.

Inspirerende sprekers deelden hun visie op het landschap en de waarde ervan. Natuurinclusief beheer, hittestress, overgewicht, biodiversiteit, kringlooplandbouw, energietransitie, ruimte voor water en groen, onderwijs, jeugd, lagere zorgkosten, meer geluk, samenwerken aan de gezondste regio, ondernemerschap, innovatie, overheid, omgeving, vergroening; de linken met het landschap zijn oneindig.

Als algehele conclusie geldt dat de invloed van het landschap op de mens en de meerwaarde voor de gezondheid groot is. IKL en PC zijn trots onderdeel uit te maken van een regio die in 2025 de gezondste wil zijn. IKL en PC zien een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd om het landschap gezond en leefbaar te houden en het zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Een legioen van vrijwilligers is daarbij van onschatbare waarde.

De aanwezige bestuurders van provincie, gemeenten, waterschap, onderwijs en landbouworganisaties zijn het erover eens dat een groene coalitie van vitaal belang is voor de toekomst. Samenwerking, bewustzijn vergroten, co-creatie, coöperatie en keuzes maken staan daarbij voorop. IKL en PC zijn er klaar voor.

Foto: Stichting IKL
 

Wellicht interessant