img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

8-11-2019 12:02

Bevrijdingsconcert 'Music for Freedom' in Beegden

Beegden - Op 15, 16 en 17 november 2019 viert Beegden de bevrijding van de Duitsers op 16 november 1944 met het meerdaagse programma 'Beegden Bevrijd!'. Het hoogtepunt van deze viering is het bevrijdingsconcert 'Music for Freedom' op 16 november 2019. 

img

Dit bijzondere bevrijdingsconcert 'Music for Freedom' wordt georganiseerd door harmonie Crescendo m.m.v. BigBandBeeg, Marjolein Cox en Janne Sars.  

Rode draad is het verloop van de oorlogsjaren in Beegden: de bezetting, het dagelijkse leven, de onderduikers en razzia"s, de invasie in Normandië die zijn schaduw vooruitwerpt, de doorstoot naar Zuid-Nederland, de bevrijding van het dorp en het land en de herdenking van de slachtoffers. Dat gebeurt met muziek, beamerbeelden, anekdotes en oorlogsmemoires. 

Locatie: gemeenschapshuis 't Leuke, Beegden

Datum en tijd: zaterdag 16 november 2019, zaal open 19.30 uur

Kaarten: € 7,50, te koop bij Drogisterij Delissen-ATEP in Beegden en via deze link

Het totale weekendprogramma:

vrijdag 15 november:
11 uur - ontsteken vrijheidsvuur in St. Martinusschool
12.30 uur - herdenkingstocht door Beegden met leerlingen St. Martinusschool

zaterdag 16 november:
20 uur - bevrijdingsconcert 'Music for Freedom'

zondag 17 november:
14 uur - herdenkingstocht door Beegden, georganiseerd door Heemkundevereniging Beegden. Start bij de ingang van de kerk.

De organisatie van Beegden Bevrijd! is een samenwerkingsverband van Harmonie Crescendo, Heemkundevereniging, BS St. Martinus en gemeenschapshuis 't Leuke. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maasgouw.
 

Tags
Wellicht interessant