img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-11-2019 10:50

Opnieuw demonstratie woonwagenbewoners Leudal

Heythuysen - Op dinsdagavond 12 november 2019 heeft een groep woonwagenbewoners van verschillende woonwagenkampen in de gemeente Leudal zich opnieuw verzameld bij het gemeentehuis van de gemeente Leudal om te demonstreren. Volgens de bewoners gaan de toezeggingen van de gemeente niet ver genoeg en bovendien voelen ze zich gechanteerd.

img

Vorige week hebben de woonwagenbewoners gedemonstreerd en naar aanleiding daarvan heeft de burgemeester op maandag 11 november 2019 met hen gesproken. 

Burgemeester Schmalschläger heeft in dat gesprek toegezegd dat ze gaat bekijken of de vier standplaatsen op het kamp Molenzicht in Heythuysen versneld worden gerealiseerd.

Een woordvoerder van de demonstranten vertelde onze verslaggever dat dit voor de woonwagenbewonders niet snel genoeg is, omdat de woonwagens voor die standplaatsen pas over een jaar geplaatst kunnen worden. Ook voelen ze zich gechanteerd omdat de burgemeester tijdens het gesprek heeft gezegd dat de demonstraties nu - met deze toezegging - moeten ophouden, want anders komt er helemaal geen uitbreiding meer. 

Een woordvoerder van de gemeente Leudal verwijst naar hun berichtgeving over het gesprek dat burgemeester Schmalschläger op maandag 11 november 2019 met woonwagenbewoners heeft gehad. Op dit moment (ochtend 13 november 2019) wordt er nog steeds gedemonstreerd bij het gemeentehuis. De gemeente zal niets ondernemen tegen deze demonstratie, want het staat iedereen vrij om te demonstreren.  

De gemeenteraad heeft op 25 juni 2019 reeds besloten dat de woonwagenlocatie Molenzicht te Heythuysen uitgebreid gaat worden met vier standplaatsen en vier woonwagens. Volgende week zal het college een besluit nemen ten aanzien van de versnelde realisatie op Molenzicht.

Foto: Leon van Lier