img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-11-2019 11:20

Hans Heijnen uit Swalmen benoemd tot Limburger van Verdienste

Roermond - Op woensdag 13 november 2019 is Hans Heijnen (65) uit Swalmen benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de provinciale onderscheiding uit handen van Gouverneur Theo Bovens tijdens zijn afscheid als directeur van de Natuur en Milieufederatie Limburg.

De onderscheiding is een waardering voor zijn langdurige inzet voor de stichting Natuur en Milieufederatie Limburg als dé provinciale belangenbehartiger voor natuur, milieu en landschap en de betekenis daarvan voor Limburg.

Dit vond plaats tijdens een symposium ter gelegenheid van zijn afscheid met als onderwerp ‘Het gevecht om de ruimte in Limburg’ in de ECI Cultuurfabriek te Roermond. De Gouverneur roemt Heijnen voor zijn rol in de bundeling van de krachten in Limburg om de omslag naar een meer duurzame samenleving te verwezenlijken.

Gouverneur Theo Bovens: "Hans Heijnen heeft bijgedragen aan de natuur en landschap, aan een gezond leefmilieu en aan het realiseren van ecologische duurzaamheid in Limburg én in de aangrenzende Euregio. Dit heeft hij gedaan door verbindingen te leggen en voor draagvlak te zorgen tussen milieu, mensen en economie.”  

Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten.

Eerder kregen Fred Welschen uit Venray, Gé Reinders uit Roermond, Harrie Schuwirth uit Born, Miranda van Kralingen, Jos Schatorjé  en Jan Nabben uit Horst aan de Maas, Lei Meisen uit Maastricht, No Wolfs uit Voerendaal, Tom Dumoulin, Rowwen Hèze uit America en Pierre Cnoops uit Maasbracht  deze onderscheiding.

Foto's: Natuur en Milieufederatie Limburg 
 
 

Tags
Wellicht interessant