img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-11-2019 11:20

Voormalige bibliotheek Haelen wordt tandartsenpraktijk

Haelen - De voormalig bibliotheek Haelen is verkocht aan tandartsenpraktijk Fincken. Met de verkoop van de voormalige bibliotheek wenst het college van de gemeente Leudal een impuls aan het centrum van Haelen te geven. Tandartsenpraktijk Fincken heeft reeds een vestiging in Horn en in Haelen, die ook naar deze locatie zullen verhuizen.  

img

Wethouder Stan Backus: “De voormalige bibliotheek kent een lange geschiedenis en gesprekken over een mogelijke herontwikkeling zijn lang geleden al gestart. Als college vinden we het initiatief om de voormalige bibliotheek te transformeren naar een moderne tandheelkundige-praktijk een zeer gewenste invulling voor het centrum van Haelen. Het maatschappelijk rendement en een bijdrage aan de levendigheid van het centrum van Haelen hebben hierbij zwaar meegewogen. Er is door de toekomstige eigenaar nadrukkelijk gezocht naar een pand met veel daglicht. Nu is de voormalige bibliotheek een meisjesschool geweest met grote ramen. Zoals de plannen er nu uitzien, zal de tandheelkundige-praktijk meerdere behandelkamers omvatten met diverse specialisaties.”

Frank Fincken van tandartsenpraktijk Fincken: “Wij wensen met nieuwe en moderne materialen te werken. De verhuizing van onze locaties naar de voormalig bibliotheek is een logische stap is om de kwaliteit die we gewend zijn voor te zetten en onze patiënten de aandacht te geven die ze verdienen. Vrijwel alle disciplines in de tandheelkunde worden ondergebracht in onze nieuwe praktijk.”

Leudal is een fusiegemeente. Hierdoor heeft de gemeente behoorlijk wat vastgoed in eigendom. Een aantal jaren geleden is besloten om het vastgoed niet langer eigendom van de gemeente te laten zijn.

Dit vraagt om de verkoop van vastgoed, maar dit is meer dan alleen de hoogste bieder zoeken. De gemeente wenst de kernen levendig te houden en waar mogelijk te vergroten. Daar kan de verkoop van vastgoed, op innovatieve wijze, aan bijdragen.

Foto: DeltaLimburg.nl (voormalige bibliotheek Haelen)

Tags
Wellicht interessant