img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-11-2019 08:17

Zangeres Elmah uit Heythuysen finalist Ouderen Songfestival 2019

Heythuysen - De in Heythuysen woonachtige zangeres Elmah (Helma van Gorkum) heeft de finale bereikt van het Ouderen Songfestival en is tevens de enige finalist uit Limburg. De Grande Finale vindt plaats op zaterdag 7 december 2019 in het DeLaMar Theater te Amsterdam. Ze zal dan 'Liefde van later' van Herman van Veen ten gehore brengen.

Vorig jaar wist Elmah het tot de halve finale te schoppen en dit jaar dus tot de finale. In de finale zullen zestien kandidaten de strijd met elkaar aangaan.  

Elmah: "Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Natuurlijk heb ik wel een gezonde spanning, maar zingen is  voor mij een soort van noodzaak, bijna zoals ademhalen. Ik ga zonder verwachtingen de finale in en ga vooral genieten."

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival, ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. Bijna 30 jaar later is het Ouderen Songfestival uitgegroeid tot een landelijk festival bestaande uit elf voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten, drie prefinales in de theaters in Houten, Vught en Heerenveen en de Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Meer informatie over Elmah vindt u op haar website.

Foto: Elmah tijdens halve finale in 2018

Tags
Wellicht interessant