img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-12-2019 04:00

Op bezoek bij kickbokser Mitch 'the Farmer' Kuijpers uit Haler

Haler - Kickbokser Mitch Kuijpers, geboren en getogen in Haler, heeft een bewogen sportcarrière in de vechtsport. Tot 2007 deed hij aan kooivechten, maar door een ernstig worstelincident in 2007 brak hij op twee plaatsen zijn rug. Zijn rug is genezen, maar kooivechten gaat niet meer. Kickboksen echter wel en met succes: Europees en Wereldkampioen in zijn klasse. Wij zochten hem op in Eindhoven waar hij traint. 

 

Al van jongs af aan is vechtsport zijn ding. Jarenlang deed hij aan kooivechten. Door  een ernstig worstelincident in 2007 kwam hieraan echter abrupt een einde. Voor de toen 27 jarige Mitch leek het letterlijk en figuurlijk het einde van zijn hele toekomst, want hij brak zijn rug op twee plaatsen. De herstelperiode duurde lang, ruim 2 jaar.

Na zijn herstel bleek zijn rug blijvend te zwak voor kooivechten. Maar de vechtsport bleef kriebelen. Dus hij ging op zoek naar een andere vechtsport en dat werd kickboksen. Deze keuze bleek de goede te zijn: Mitch ‘The Farmer’, zoals hij zichzelf noemt, is Europees en Wereldkampioen geweest in zijn klasse.
 
Op 30 november 2019 op Enfusion in Arnhem won Mitch de eerste partij van het toernooi. Bij de tweede partij werd hij echter hard uit de ring geworpen, waardoor hij weer flinke pijn heeft in zijn rug. Hij wilde de wedstrijd verder doorzetten, maar door allerlei oorzaken ging het niet. Op Facebook bedankt hij z’n team voor alle inzet. Klik hier voor meer informatie. 

Voor deze reportage zijn ook beelden gebruikt van Marcel Leën, die een inspirerende documentaire heeft gemaakt van Mitch, de man met een groot doorzettingsvermogen: 'Mitch Kuijpers, Ice Man Challenge', deze is hier te zien.  

Foto en video: DeltaLimburg.nl
 

Tags
Wellicht interessant