img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-12-2019 10:15

Gemeente Maasgouw stopt met WhatsApp

Maasgouw - De gemeente Maasgouw stopt met ingang van zaterdag 7 december 2019 met het gebruik van WhatsApp als vorm van dienstverlening, omdat het bedrijf WhatsApp niet langer de mogelijkheid biedt dit kanaal in te zetten voor bedrijven en instanties. Melding openbare ruimte kunt u dan doen via de 'MijnGemeente' app. Vindbaar in de Google Play Store en Apple App Store.

In de praktijk betekent dit dat het vanaf 7 december 2019 niet langer mogelijk is de gemeente te benaderen via WhatsApp. 

Een melding openbare ruimte kunt u vanaf 7 december 2019 doen via de 'MijnGemeente' app. Via deze app kunt u gemakkelijk meldingen maken in de openbare ruimte. De melding komt inclusief GPS-coördinaten en eventuele foto’s bij de gemeente binnen. Hierdoor vindt registratie nauwkeurig en gestructureerd plaats en dit zorgt voor efficiëntere afhandeling.

Het bedrijf WhatsApp biedt een alternatief aan bij wijze van tijdelijke oplossing, maar de gemeente Maasgouw kiest hier niet voor omdat het geen toegevoegde waarde heeft voor haar dienstverlening aan inwoners. De gemeente volgt de ontwikkelingen op de voet en neemt daarmee het advies van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ook mee.

Daarnaast kijkt de gemeente naar andere oplossingen om deze vorm van dienstverlening in een latere fase toch te kunnen aanbieden. Op dit moment is er nog geen concrete oplossing in zicht.De gemeente blijft natuurlijk wel gewoon telefonisch bereikbaar via (0475) 85 25 00 of via info@gemeentemaasgouw.nl.

Tags
Wellicht interessant