img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-12-2019 01:54

'De Buitenspelval' gaat strijd tegen eenzaamheid aan

Roermond - In het kader van KERNgezond ‘De Buitenspelval’ vond op maandag 2 december 2019 een bijzondere ontmoeting plaats tussen de ouderen van zorgcentrum Roncalli en de jeugdspelers van SVC 2000 Jo-14. Met ‘De Buitenspelval’ worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen.

img

Samen gaan beide doelgroepen een aantal activiteiten beleven waarbij omgaan met elkaar, begrip en respect voor elkaar en iets over hebben voor een ander centraal staan. Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. 

De gemeenschappelijke ruimte bij Roncalli zat goed vol tijdens deze eerste activiteit die in het teken stond van kennismaking. Bij binnenkomst zorgde de jeugd ervoor dat de ouderen werden voorzien van een kopje koffie of thee en een plakje cake. Na een korte voorstelronde gingen de jongeren bij de ouderen zitten om daar in gemixte groepen deel te nemen aan een leuke muzikale quiz. Sommige vragen lagen meer in het straatje van oud en sommige in die van jong, er werd dan ook druk met elkaar overlegd.  

Op 11 februari 2020 vindt de volgende ontmoeting plaats tussen beide partijen, waar zowel de ouderen als de jeugd naar uitkijkt.

KERNgezond 'De Buitenspelval' wordt mede mogelijk gemaakt door VSB Fonds, Stichting RCOAK, Proteion, Rabobank Roermond-Echt, Rik Dieteren Woningontruiming en Verhuizingen en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR-Projecten in Nederland.(PIN)  
 

Tags
Wellicht interessant