img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-12-2019 04:20

Bisschop Smeets benoemd tot groot-prior Ridderorde Heilig Graf Jeruzalem

Roermond /Vught - Op zaterdag 30 november 2019 werd bisschop Harrie Smeets in Vught geïnstalleerd tot grootprior van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem door Mgr. Hurkmans.  De Ridderorde is een katholieke goede-doelenorganisatie, die zich inzet voor de medechristenen in het Heilig Land.

De installatie vond plaats tijdens de landelijke bijeenkomst van Landscommanderije Nederland van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem.

Mgr. Harrie Smeets is sedert 2010 al lid van de Orde. Hij volgt mgr. Anton Hurkmans, emeritus-bisschop van ’s-Hertogenbosch, op, die van 2001 tot heden grootprior was.Samen met de landscommandeur, Michael Brenninkmeijer, geeft hij als geestelijk leider leiding aan de Nederlandse afdeling van deze wereldwijde Orde, die onder leiding staat van de kardinaal-grootmeester en het grootmagistraat in Rome.

De Ridderorde van het Heilig Graf heeft in Nederland 350 ridders en edelvrouwen als leden; wereldwijd zijn er 35.000 leden. De Ridderorde is een katholieke goede-doelenorganisatie, die zich inzet voor de medechristenen in het Heilig Land. Ze steunt daar religieuze, educatieve, medische en sociale projecten en bevordert de spiritualiteit en de broederschap van haar leden.


Foto: Bisdom Roermond

Wellicht interessant