img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-12-2019 10:45

Gouden handjes-prijs voor CareFree App en campagne 'Maak het verschil voor een kind'

Roermond - Op woensdag 20 november 2019 vond in Roermond de jaarlijkse conferentie van de ’Beweging Limburg tegen Kindermishandeling’ plaats, met als thema ‘Kindermishandeling bespreekbaar maken binnen het onderwijs’. Tevens werd de 'Gouden handjes-prijs' uitgereikt aan de CareFree App en de campagne 'Maak het verschil voor een kind’.

De 'Gouden handjes-prijs' is een jaarlijkse Limburgse prijs voor een initiatief dat het verschil maakt voor kinderen als het gaat om kindermishandeling. Dit jaar vielen twee initiatieven in de prijzen: de CareFree App en de campagne ‘Maak het verschil voor een kind’. De prijs werd uitgereikt door wethouder Marianne Smitsmans van de gemeente Roermond.
 
Wethouder Smitsmans en Inge Vogels (directeur KEC Donderberg) waren dit jaar de organisatoren van de conferentie als ambassadeurs van de Beweging.
 
Het thema was ‘Kindermishandeling bespreekbaar maken binnen het onderwijs’. Dit was nodig omdat het soms heel moeilijk kan zijn dat wat je als docent voelt, ziet en denkt, onder woorden te brengen en te bespreken. Tijdens de conferentie hebben inspirerende sprekers, waaronder ervaringsdeskundigen, informatie gegeven over signalen die kinderen afgeven en hoe het gesprek met een kind of de ouders aan te gaan.

De conferentie werd bezocht door ruim 300 professionals uit voornamelijk het onderwijs, maar ook andere beroepsgroepen waren goed vertegenwoordigd. De studenten van de opleiding ‘Pedagogisch werk’ gaven de aanwezige professionals informatie over kindermishandeling en de meldcode.

Wethouder Marianne Smitsmans: “Juist onze onderwijspartners staan heel dicht bij jongeren, zien hen vaak dagelijks en vangen eerste signalen van kindermishandeling op. Door de juiste informatie en hulp kan iemand daadwerkelijk het verschil maken voor een kind”.

Foto's: provincie Limburg
 
 

Wellicht interessant