img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-12-2019 10:05

Grote brand Peeters Papierrecycling Swalmen

Swalmen - Op dinsdag 10 december 2019 werd om 10.53 uur e brandweer gealarmeerd voor een middelbrand bij Peeters Papierrecycling aan de Heydweg te Swalmen. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De brand ontwikkelde zich zodanig dat er een NL-Alert uitging en nabij gelegen woningen en bedrijven werden ontruimd. Woensdag 11 december worden metingen verricht om te bepalen wanneer deze panden weer worden vrijgegeven.

img

De brand is ontdekt door medewerkers van het bedrijf die ook zelf een poging hebben gedaan om de brand te blussen.
 
De brand woedde in een loods die gevuld stond met papierbalen. De brandweer nam al snel het besluit genomen om de brandende en smeulende papierbalen met heftrucks naar buiten te halen en buiten verder af te blussen.

Omdat er toch de nodige rookontwikkeling bij de brand vrijkwam heeft de brandweer om 11.30 uur het besluit genomen om een nl-alert uit te laten gaan. Hierin werd opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te zetten, indien men overlast van de rook ondervond.

Om 15.20 uur heeft de brandweer Grip 2 gemaakt. De reden hiervoor was dat de inzet naar alle waarschijnlijkheid langere tijd ging duren, omdat alle balen papier buiten door een kraan uit elkaar moesten worden getrokken, om daar verder afgeblust te worden.

Verder zijn er metingen door de brandweer verricht, omdat meerdere bedrijven en woningen al langere tijd in de rook lagen.

Op basis van meetresultaten van de brandweer is besloten om deze woningen en bedrijven te ontruimen. De gemeente Roermond bood de bewoners ondersteuning om de nacht in een hotel te verbergen, indien zij niet bij familie of kennissen terecht konden.

Tijdens de inzet zijn meerdere blusvoertuigen, een hoogwerker en enkele waterwagens ingezet. De brandweer is de gehele nacht beziggeweest met nablussen. Er zijn meerdere brandweerkorpsen uit de regio ingezet, waaronder Belfeld en Montfort.
 
In de bedrijven en woningen die in de rook hebben gelegen, zijn woensdagochtend door de brandweer nog metingen verricht, voordat de eigenaren en andere personen de bedrijven c.q. woningen weer zouden mogen betreden.

Foto: FB Brandweer Belfeld

Tags
Wellicht interessant