img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

12-12-2019 04:53

KERNgezond complimentje van een topsporter in Beesel

Beesel - Op donderdag 12 december 2019 vond de tweede activiteit plaats van KERNgezond Beesel. De kinderen van de groepen 5/6 kregen bezoek van topsporter volleybalster Jody Selten van Vc Peelpush. Dit in het kader van de KERNgezond-pijler; ‘gezond gedrag’.

Topvolleybalster Jody Selten van Vc Peelpush gaf een gastles genaamd; ‘De Held’. Tijdens deze gastles ging ze in op de kracht van een compliment, werd er een woordweb gemaakt waarbij kinderen woorden opschreven waar ze aan dachten bij de term ‘gezond gedrag’.
 
Verder kreeg elk kind een stuk papier. Hierbij kregen ze een verhaal te horen met allerlei negatieve opmerkingen. Bij elke negatieve opmerking mochten ze het papier één keer kreuken. Hierna werd het zelfde verhaal nogmaals verteld maar nu met positieve opmerkingen erin, bij elke positieve opmerking mocht het kind het papier één keer glad strijken.
Aan het einde hadden de kinderen een papier dat gladgestreken was, maar waar nog duidelijke de vouwlijnen van het kreuken in te zien waren. Dit stond symbool voor dat kwetsende opmerkingen altijd impact hebben en blijven hangen.
 
De volgende activiteit van KERNgezond Beesel is op 11 maart 2020.
 

Wellicht interessant