img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-12-2019 17:00

Personen te water bij sluis Osen

Heel/Osen - Op donderdag 26 december 2019 zijn om 14.37 uur de hulpdiensten opgeroepen voor een omgeslagen rubberboot op de Maas ter hoogte van de sluis Osen. Hierbij zijn twee personen te water geraakt. Uiteindelijk zijn ze gespot door de eveneens gealarmeerde trauma-heli. Ze verkeerden niet in levensgevaar en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De aanleiding van het ongeval is nog niet bekend. 

img

Daar de melder niet de juiste lokatie kon aangeven, hebben de hulpdiensten besloten de zoekacties te starten vanuit drie verschillende lokaties. Bij de sluis Osen (Heel) werd gestart met de zoekactie, alsmede vanuit Oolderhuuske te Roermond en vanaf de Maasstraat in Herten. 

De zoekacties werden uitgevoerd door 4 vaartuigen van de brandweer Roermond, Wessem en Weert. Tevens is het duikteam van brandweer Weert en het ORT (Oppervlakte Reddings Team) van brandweer Roermond ingezet bij de zoekacties ondersteund door 2 blusvoertuigen van brandweer Roermond en 1 blusvoertuig van brandweer Wessem.

Uiteindelijk zijn de twee te water geraakte personen gespot door de eveneens gealarmeerde trauma-heli. De twee personen werden aangetroffen op een landtong gelegen tussen Osen en Oolderhuuske.

De trauma-heli is blijven hangen boven de vindplaats waarop vervolgens een vaartuig van de brandweer Roermond de beide personen heeft kunnen oppikken. Zij zijn overgebracht naar de parkeerplaats bij Oolderhuuske waar de opvanglokatie was ingericht. De aanwezige ambulances hebben de twee kletsnatte personen vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle.

Wat de precieze aanleiding is geweest van het voorval is op dit moment nog niet bekend. De beide personen verkeerden niet in levensgevaar.

Wellicht interessant