img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-1-2020 12:00

Verdiepende training voor (dementie)vrijwilligers: ‘Omgaan met dementie’

Roermond - Wel.kom Roermond organiseert in samenwerking met Hulp bij Dementie en MET ggz een training voor vrijwilligers over omgaan met dementie. De training bestaat uit vier dagdelen en is in eerste instantie bedoeld voor vrijwilligers die betrokken zijn bij personen met dementie. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 januari 2020. Maximaal aantal deelnemers is 20.

Dementie is een ziekte waarbij het functioneren van de hersenen achteruitgaat. Het begint vaak met vergeetachtigheid. Daarna doen zich andere problemen voor, bijvoorbeeld iemand weet niet goed meer welke dag het is of kan de weg terug naar huis niet meer vinden.

Vrijwilligers die betrokken zijn bij iemand met dementie hebben mogelijk vragen en behoefte aan ondersteuning. Voor hen is deze training ontwikkeld. Tijdens de training wordt ingegaan op het ziektebeeld en communicatie met en benadering van iemand met dementie. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

De trainers zijn Ria Verstappen, casemanager Hulp bij Dementie en Marieke Zelissen, gezondheidszorgpsycholoog  MET ggz.

Locatie: De Donderie (ruimte 10), Donderbergweg 47-49, Roermond

Data en tijden: dinsdag 4, 11 en 18 februari 2020 en dinsdag 3 maart 2020, aanvang 19 uur

Aanmelden is mogelijk tot en met 15 januari 2020. Voor de materialen wordt een bijdrage gevraagd van € 15,00, contant te voldoen bij de eerste bijeenkomst.
 
Ook vrijwilligers die niet betrokken zijn bij iemand met dementie kunnen zich aanmelden.

Meer informatie? Neem dan contact op met Els Dorssers, telefonisch via 0475 34 51 35 of pe 3-mail via e.dorssers@welkom.nu
 

Tags
Wellicht interessant