img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-1-2020 10:30

Groot deel opbrengst SamenLoop Roermond 2020 naar lokale doelen

Roermond - Op 6 en 7 juni 2020 staat Sportpark de Wijher in Roermond voor de 5e keer in het teken van de SamenLoop voor Hoop, een 24 uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor het KWF. Voor het eerst kunnen deelnemers aanspraak maken op een deel van de opbrengst van de SamenLoop om zo een lokaal project te financieren. Een aanvraag indienen kan tussen 1 en 28 februari 2020. 

img

In de zomer van 2019 heeft KWF de 2-jarige pilot ‘Lokaal Besteden’ geïnitieerd. Met deze pilot komt een gedeelte van het geld dat wordt opgehaald met SamenLoop voor Hoop ten goede aan relevante projecten in de regio. Het doel van deze pilot is enerzijds om lokale impact te creëren op de kwaliteit van leven van (ex)kankerpatiënten en hun naasten, dan wel preventie; anderzijds om de lokale betrokkenheid te vergroten.

De belangrijkste voorwaarden waar een project aan moet voldoen, is dat het dient bij te dragen aan de ondersteuning van (ex)patiënten en hun naasten of de preventie van kanker. Denk bijvoorbeeld aan een canvasdoek boven een speeltuin als zonwering, een hospice die kankerpatiënten steunt of een informatieavond voor mantelzorgers.

De eerste 150 compleet ingevulde aanvragen (op basis van volgorde van binnenkomst) die voldoen aan de selectiecriteria, worden beoordeeld door de centrale beoordelingscommissie van KWF. Van de 150 ingediende projecten worden er maximaal vier daadwerkelijk gehonoreerd, waarbij de vergoeding kan oplopen tot wel 25.000 euro. Tussen 23 maart en 1 mei 2020 krijgen de aanvragers hierover bericht.

Marieke Wijnbeld, voorzitter SamenLoop voor Hoop Roermond:"Van onze totale opbrengst gaat maximaal 20% - maximaal € 40.000 - naar het Toon Hermans Huis; 40% gaat naar KWF voor wetenschappelijk onderzoek en 40% gaat naar de ingediende projecten.” 

Wil je graag meer weten over het initiatief ‘Lokaal besteden’ en hoe je hieraan kunt deelnemen? Ga dan naar de website van Samenloop Voor Hoop. 

Foto: Samenloop Voor Hoop
 

Tags
Wellicht interessant