img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-1-2020 16:15

Winter BBQ Stichting Uganda voor het goede doel

Swalmen - Op zaterdag 18 januari 2020 organiseert Stichting Kumi Hospital Uganda voor de tweede keer haar Winter-BBQ voor het goede doel, ditmaal met chef-kok Ramon Füsers van restaurant Maaszicht. DJ's Jeroen en Thuur zorgen voor de muzikale omlijsting. 

Locatie: Terrein van Stichting Emmaus Perspectief, Hoeve Genoenhof, Naborchweg 1 in Swalmen.

Datum en tijd: zaterdag 18 januari 2020, aanvang 19 uur.

Kosten: € 27,50 per persoon (inclusief barbecue en 3 consumpties).

Opgeven kan per e-mail via jose@kumihospital.nl

Stichting Kumi Hospital Uganda is opgericht door Steffie Mooren. Als verloskundige is zij verbonden aan de Verloskundigenpraktijk Roermond. Tijdens een vrijwillig werkbezoek aan het Kumi Hospital in 2003 werd ze geconfronteerd met een hoge moeder- en kindersterfte als gevolg van de armoede en geldgebrek aan zorg in Uganda. Dit was voor haar de reden om de stichting Kumi Hospital op te richten met als doel het verbeteren van de verloskundige zorg in het plaatselijke ziekenhuis in de regio.

Waar de Stichting zich aanvankelijk richtte op verbetering van de moeder- en kindzorg, heeft het aandachtsgebied zich inmiddels uitgebreid naar 4 pijlers:

1. Primaire zorg voor moeder en kind:
Hiermee is de stichting ooit van start gegaan en zal zij altijd haar aandacht aan schenken. 

2. Onderwijs is toekomst:
Goed onderwijs is een belangrijke randvoorwaarde waarmee de cirkel van armoede kan worden doorbroken en een goede toekomst mogelijk wordt gemaakt. 

3. Streven naar zelfredzaamheid:
de stichting investeert in projecten waarmee het ziekenhuis op lange termijn zelfvoorzienend kan zijn, om zodoende continuïteit te bieden in de zorgverlening en in hun eigen bestaansrecht (en daarmee in de inkomens en levensstandaard van hun personeel). 

4. Een acceptabele levensstandaard:        
Acceptabel is dat de mensen in Kumi zich kunnen voorzien in de primaire levensbehoeften van water, voedsel, onderdak, kleding en medische hulp.  

Wellicht interessant