img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-1-2020 10:55

Marianne Smitsmans genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder 2019

Roermond - Wie is de Beste Lokale Bestuurder van 2019? Wethouder Marianne Smitsmans-Burhenne van de gemeente Roermond is voor de tweede maal genomineerd voor de top 10 van Beste Bestuurder. Ze is tevens de enige Limburgse bestuurder die is genomineerd. Vanaf maandag 6 januari 2020 kunt u uw stem uitbrengen. Het is dit jaar de 11e keer dat de verkiezing wordt gehouden. 

De gepubliceerde tekst bij haar nominatie: "Voor een tweede keer is wethouders Smitsmans-Burhenne genomineerd voor de top 10 van Beste Bestuurder. Wethouder Smitsmans-Burhenne wordt omschreven als een zeer empathisch en betrokken wethouder. Ze wordt geroemd om haar inlevingsvermogen. Stemmers geven tevens aan dat ze goed op de hoogte is van wat er in Roermond speelt. Bij debatten blijkt haar grote kennis met betrekking tot het sociaal domein. Een van de stemmers gaf aan dat haar enorme betrokkenheid en haar ‘geen woorden maar daden’-mentaliteit voor velen een voorbeeld zijn." 

Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek.

Vanaf maandag 6 januari 2020 kan er worden gestemd op de genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder van 2019. Naast deze titel kan er ook worden gestemd voor de titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente, Beste Jonge Bestuurder en Best Bestuurde decentrale overheid.

De bekendmaking is op donderdag 16 januari 2020, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2020 in het gemeentehuis in Oss.

U kunt hier uw stem uitbrengen!

Foto: Maartje van Berkel

Tags
Wellicht interessant