img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-1-2020 14:30

Inloopbijeenkomst A2 wegverbreding Het Vonderen-Kerensheide

Roosteren - Rijkswaterstaat organiseert op dinsdag 14 januari 2020 een inloopbijeenkomst in Roosteren over de geplande wegverbreding van de A2 Het Vonderen-Kerensheide. Over een lengte van 18 kilometer wordt de A2 verbreed van 2x2 met spitsstroken naar 2x3 rijstroken met vluchtstroken. Er worden waar nodig viaducten vervangen, er komt een Parkway en er komen drie grote faunapassages. 

img

Rijkswaterstaat, Arcadis en leden van het Buurtenplatform informeren tijdens de inloopbijeenkomst geïnteresseerden over het Tracébesluit, de bijbehorende onderzoeken, het wegontwerp, landschappelijke inpassing en (geluid)maatregelen. Tevens kunt u vragen stellen over de grondverwerving.

Eind 2019 is het Tracébesluit door minister Van Nieuwenhuizen ondertekend, daarmee is Rijkswaterstaat een stap verder in de realisatie van dit project. Het Tracébesluit beschrijft de uitwerking van de wegverbreding, inpassing van de weg in de omgeving en maatregelen voor leefbaarheid, zoals geluid en natuurcompensatie. Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerptracébesluit kunnen beroep instellen tegen het Tracébesluit. De beroepsperiode loopt tot en met 30 januari 2020.

Rijkswaterstaat is voortdurend in gesprek met de regionale partners van deze wegverbreding. Dit heeft tot diverse aanpassingen ten opzichte van het ontwerptracébesluit geleid. Door hen vroegtijdig te betrekken, hebben we zoveel mogelijk aan kunnen sluiten bij lokale wensen en ruimtelijke ontwikkelingen.
 
Uit ecologisch onderzoek naar de eventuele gevolgen van stikstof is gebleken dat de wegverbreding geen significant negatief effect heeft op de aanwezige natuurwaarden van de nabijgelegen Natura 2000-gebieden. Met dit getekende Tracébesluit kan nu de stap worden gezet naar een volgende fase: het voorbereiden van de aanbesteding, contractering en de uitvoering van het project.

Locatie: Roosterhoeve, Hoekstraat 29, Roosteren

Datum en tijd: dinsdag 14 januari 2020, tussen 18 en 20.30 uur.  

Meer informatie over het project vindt u hier.  

Wellicht interessant