img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-12-2018 11:00

Filmleraar van het jaar maakt Kerstfilm op eigen school

Roermond - Op donderdag 20 december 2018 gaat om 16 uur de kerstfilm 'Kerst Stress' in première op het YouTube kanaal van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De film is gemaakt door Jeroen Stultiens, filmleraar van het jaar en bovenbouwleerkracht op de Montessorischool in Roermond. De acteurs in de film zijn leerlingen van de bovenbouw plus het kinderkoor van zijn eigen Montessorischool in Roermond, 93 kinderen in totaal. 

Jeroen Stultiens: "Als je bij het Nederlands Filmfestival door het Eye instituut bent uitgeroepen tot filmleraar van het jaar 2018/2019, dan brengt dat natuurlijk wel bepaalde verantwoording met zich mee. Je kunt het dan niet maken om ‘The Christmas Carol’ in een verduisterde klas op het digibord te vertonen, je moet net wat meer doen".

De film ‘Kerst Stress’ gaat over een groot kerstfeest, georganiseerd door de directeur van de school, met de bijbehorende stress momenten, zoals een krap budget, Kerst hatende mensen, ruzie makende ouders, enz. De rode draad in de film is het grote Kerstfeest.

De film is vanaf donderdag 20 december 2018, 16 uur te zien via de volgende link:

Kerstfilm Kerst Stress

 

Wellicht interessant