img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-1-2020 11:24

BeleefTV voor oudere patiënten bij het Laurentius

Roermond - Oudere patiënten in het Laurentius Ziekenhuis kunnen sinds kort met een interactief scherm - de zogenoemde BeleefTV - samen samen spellen spelen, muziek luisteren en beelden uit de tijd van hun jeugd bekijken. Hierdoor worden zij op zowel mentaal als fysiek vlak gestimuleerd. BeleefTV is mogelijk gemaakt dankzij diverse donaties aan de stichting Vrienden van Laurentius. 

Het Laurentius heeft in Limburg de unieke positie te beschikken over een dagverzorging. Deze faciliteit is gericht op kwetsbare ouderen in het ziekenhuis. Hier vinden belangrijke observaties plaats op het gebied van geestelijk en lichamelijk functioneren, voornamelijk bij patiënten met dementie of een delier. Door gezamenlijk verschillende activiteiten te ondernemen, zijn zij veel actiever en vrolijker. Daarnaast vertraagt geestelijk in beweging blijven het proces van dementie en leidt ertoe dat patiënten met een delier hun dag- nachtritme minder snel omdraaien.

De BeleefTV biedt hierbij uitkomst, omdat de patiënten aan de slag kunnen met diverse activiteiten die hun hersenen op een prettige manier stimuleren.

Teamleider geriatrie Gerry Hurkmans: “Onze oudere patiënten op de dagverzorging en hun familieleden zijn erg blij met de komst van De BeleefTV. Maar ook medewerkers van het ziekenhuis zijn laaiend enthousiast over dit project, dat zij samen met hun collega’s en de Vrienden van Laurentius hebben kunnen verwezenlijken. We vinden het prachtig om te zien hoe onze patiënten helemaal opgaan in het spelen van de spellen en bij Bingo zelfs hardop juichen!”

Foto's: Laurentius Ziekenhuis

Tags
Wellicht interessant