img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

25-1-2020 20:30

Sfeerimpressie Blikopeneravond Lyceum Schöndeln

Roermond - Leerlingen van groep 8 konden samen met hun ouders tijdens de Blikopeneravond op woensdag 22 januari 2020 bij Lyceum Schöndeln in Roermond kennis maken met het Technasium en met de Cultuurprofielschool. Per 1 augustus 2020 worden Mavo Roermond en Lyceum Schöndeln samengevoegd. De nieuwe school krijgt dan de naam Roercollege@Schöndeln.

De nieuwe school komt op de locatie van het huidige Lyceum Schöndeln. Wat nog niet bekend is of er een totaal nieuw gebouw komt of dat het huidige gebouw aangepast gaat worden. Het bedenken van de nieuwe naam was niet gemakkelijk. Toen bekend werd dat er een samenvoeging kwam met Mavo Roermond hebben oud leerlingen een petitie opgericht om de naam Lyceum Schöndeln te behouden.  
 
Volgens onderwijsbestuurder Thieu Kikken van de Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) was deze petitie niet nodig geweest. Want de naam Schöndeln zou worden meegenomen in de nieuwe naam.

Op zaterdag 1 februari 2020 wordt voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders een open dag georganiseerd.

Onder de titel 'Samen aan het Roer' wordt stilgestaan bij het samengaan van de twee scholen. En verder uiteraard meer informatie over de huisvesting, competentiegericht onderwijs en nog veel meer.

Voor meer informatie of aanmelding: www.samenaanhetroer.nl

Foto en video: Fred Simons

 

Wellicht interessant