img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

29-1-2020 12:44

De Buitenspelval' op bezoek bij zorgcentrum RCG

Roermond - In het kader van KERNgezond ‘De Buitenspelval’ vond op maandag 27 januari 2020 een bijzondere ontmoeting plaats tussen de ouderen van zorgcentrum RC Godshuis en de meiden van SVC 2000 onder-12. Met ‘De Buitenspelval’ worden er nieuwe, duurzame verbindingen gelegd tussen jong en oud met als doel om de eenzaamheid terug te dringen.

Eenzaamheid onder ouderen is een nog steeds groeiende maatschappelijke uitdaging. Tijdens De Buitenspelval worden ouderen uit een zorginstelling gekoppeld aan jongeren uit een jeugdteam van een sportvereniging. Samen gaan ze meerdere activiteiten per jaar beleven waarbij omgaan met elkaar,  begrip en respect voor elkaar en iets over hebben voor een ander centraal staan.   
 
In de druk bezette gemeenschappelijke ruimte maakten jong en oud kennis met elkaar. De meiden zorgden ervoor dat de ouderen iets te drinken kregen en een plakje cake waarna ze er gezellig bij gingen zitten. In kleine, gemixte teams werd een quiz gespeeld waarbij zowel de kennis van oud als jong nodig was om de vragen te beantwoorden. Algemene kennisvragen werden afgewisseld met muziekfragmenten, waarbij soms luidkeels meegezongen werd. De sfeer zat er goed in en voordat men het wist was het moment om af te sluiten alweer aangebroken.
 
De Buitenvalspel is mede mogelijk dankzij VSB Fonds, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Proteion, Rabobank Roermond-Echt, Rik Dieteren Woningontruiming en Verhuizingen en de solidariteitsbijdrage van de gezamenlijke religieuzen in Nederland via KNR-Projecten in Nederland. 

Foto's: KERNgezond 

Tags
Wellicht interessant