img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-1-2020 04:34

Het Franse Huttopia nieuwe exploitant van recreatiepark Elfenmeer

Herkenbosch - Het college van BenW van de gemeente Roerdalen heeft een akkoord op hoofdlijnen bereikt met het Franse bedrijf Huttopia over de exploitatie van voormalig recreatiepark Elfenmeer. Roerdalen geeft het park voor 50 jaar in erfpacht aan Huttopia, dat wereldwijd parken heeft. Op 6 februari 2020 worden de plannen en het akkoord op hoofdlijnen voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Huttopia heeft wereldwijd ruim 40 natuurcampings en villages, vooral in Frankrijk. Het voormalige recreatiepark Elfenmeer wordt een van de eerste Nederlandse parken van het bedrijf. Na het akkoord van de raad draagt de gemeente het park over een paar maanden over aan Huttopia.

Wethouder Jan den Teuling is blij met de nieuwe exploitant. “Tijdens de gesprekken met de geïnteresseerde kandidaten bleek dat de plannen van Huttopia nagenoeg volledig aansluiten bij de door de gemeenteraad vastgestelde wensen. Het bedrijf is bereid om flink te investeren in het park, het liefst met lokale ondernemers. Ons doel was een kwalitatief, toekomstbestendig recreatiepark. Een park dat aansluit bij de sfeer en beleving van Nationaal Park De Meinweg. De invulling door Huttopia versterkt de leefbaarheid van onze dorpen en vergroot de toeristische aantrekkingskracht van de regio. Het sluit ook perfect aan bij de visie van de omliggende lokale ondernemers.”

De gemeente Roerdalen is bezig met voorbereiding van de (sloop)werkzaamheden om het park leeg op te leveren. Op dit moment zijn er nog een paar jaarplaatshouders aanwezig. Zij moesten het park uiterlijk 31 december 2019 verlaten. Er lopen civiele procedures om hen via de rechter tot vertrek te dwingen. 

Foto: Romain Etienne (Huttopia natuurcamping in Frankrijk)   

Tags
Wellicht interessant