img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

30-1-2020 04:57

Campagne 'Scoor een boek!' in Roermond en Roerdalen

Roermond/Roerdalen - VVV Venlo en Fortuna Sittard zetten zich samen met Bibliotheek Bibliorura in om meer kinderen aan het lezen te krijgen. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populaire voetbalsport met lezen. De komende maanden gaan leerlingen uit groep 5 en 6 van zeven basisscholen in Roermond en Roerdalen zo veel mogelijk boeken lezen in de klas.

img

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. De campagne Scoor een Boek! levert daaraan een bijdrage. De komende weken gaan leerlingen uit groep 5 en 6 van zeven basisscholen in Roermond en Roerdalen zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door spelers van voetbalclubs VVV Venlo en Fortuna Sittard.
 
Basisschool Neel trapt in de eerste week van februari 2020 af samen met Fortuna Sittard. In de eerste week van maart trappen de Hubertusschool, ’t Kempke, De Octopus, Kasteeltuin, St. Martinus en Leeve af samen met VVV Venlo.

De leerlingen gaan na de aftrap 5 weken lezen en dan is het rust. In de rust bepalen de voetbalclubs en de Bibliotheek Bibliorura de tussenstand. Op welke school is tot nu toe het meeste gelezen?

In de tweede helft lezen wordt nog eens vier weken gelezen. Na in totaal negen weken lezen wordt een winnaar uitgeroepen. De school waar de leerlingen gemiddeld de meeste boeken hebben gelezen, krijgt een heuse trofee. De leerlingen sluiten het project sportief af op het voetbalveld.
 
Scoor een Boek! is een landelijk project dat wordt ondersteund door de Eredivisie CV. Afhankelijk van het gebied heeft de Bibliotheek een samenwerking met een of meer voetbalclubs. Met het project geven zij aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.
 

Tags
Wellicht interessant